Jdi na obsah Jdi na menu

Požár rodinného domu v Boskovicích a likvidace nebezpečného hmyzu 11. 8. 2017

12. 8. 2017

Páteční požár v Boskovicích na Blanensku způsobil vysokou škodu. K místu události vyjelo deset jednotek hasičů. Zásahu se zúčastnila i jednotka z Okrouhlé s cisternovou automobilovou stříkačkou.

 

Informaci o požáru střechy administrativního objektu v Boskovicích přijalo operační středisko hasičů krátce po 14. hodině. Po příjezdu prvních jednotek na místo si velitel zásahu vyžádal vyhlášení druhého stupně požárního poplachu. Do tohoto vyššího stupně poplachu spadá i naše jednotka. Okrouhlečtí hasiči na místo vyjeli s cisternovou automobilovou stříkačkou MAN 4x4.  V současné době je naše cisterna v provizorních prostorách v garáži u kulturního domu, neboť se do zbrojnice u obecního úřadu nevejde. Ve stávající zbrojnici máme ale šatnu se zásahovými oděvy a další prostředky potřebné k likvidaci požáru. Výjezd jednotky na požár s cisternou je tedy vždy komplikovaný, organizačně náročný a bohužel s časovou prodlevou.  Všechny tyto problémy budou ale již za krátko minulostí vzhledem k plně probíhající stavbě nové zbrojnice.

 

Oheň v Boskovicích hasiči dostali pod kontrolu šesti vodními proudy krátce po 15. hodině. Při požáru se nikdo nezranil. Ulice Komenského byla po dobu zásahu uzavřena. Příčina vzniku požáru zůstává v šetření. Vyšetřovatel odhadl předběžně způsobenou škodu na několik milionů korun (zdrojwww.firebrno.cz).

 

Během zásahu u požáru v Boskovicích byl vyhlášen naší jednotce opakovaný požární poplach operačním střediskem hasičů. Vyvstala potřeba akutního zásahu ve Žďárné, neboť místní jednotka také zasahovala s oběma vozidly u požáru v Boskovicích. Jednotka okrouhleckých hasičů vyjela za 6 minut od vyhlášení poplachu k technické pomoci a to k likvidaci agresivního hmyzu v rodinném domě.

 

Náhledy fotografií ze složky Požár rodinného domu v Boskovicích