Jdi na obsah Jdi na menu

Hasiči zasahovali u požáru domu v Sudicích

20. 5. 2015

Deset jednotek bojovalo těsně před půlnocí s plameny, které zachvátily střechu rodinného domu a přilehlého stavení. Požár způsobil škodu půl milionu korun. Jedna z prověřovaných příčin je nedbalost při spalování rostlinného odpadu.

Prvotní informace ze Sudic vypovídala o požáru stodoly, který se rychle šíří. Operační středisko vyslalo jednotky z prvního stupně požárního poplachu. Velitel zásahu si ihned po příjezdu na místo vyžádal další posilové jednotky a to i naši jednotku. Úkolem hasičů bylo zabránit šíření požáru na sousední domy v řadové zástavbě. To se podařilo pomocí šesti vodních proudů. Vodu potřebnou k hašení hasiči dováželi kyvadlově z nedaleké soustavy rybníků.

Požár, který deset jednotek hasilo skoro sedm hodin, byl zřejmě úplně zbytečný. Nejpravděpodobnější příčinou vzniku požáru je nedbalost při spalování rostlinného odpadu. Majitel domu ponechal žhavý popel po "pálení" bez dozoru. Následně došlo k rozšíření požáru přes hospodářské stavení až na střechu domu. Celková škoda je přibližně 500 000 korun.

„Před odjezdem naší jednotky mi někdo zaklepal na dveře“: říká jeden z okrouhleckých hasičů, který byl na místě požáru. „Přišli mi poděkovat sousedi, že jsme jim přijeli i z takové dálky ochránit střechu nad hlavou…“ .

Zdroj: HZS JMK

2015-05-01-p-rd-sudice-06-jpg.jpg

2015-05-01-p-rd-sudice-03-jpg.jpg

2015-05-01-p-rd-sudice-09-jpg.jpg