Jdi na obsah Jdi na menu

O mladých hasičích

Kroužek mladých hasičů Okrouhlá

 

img_20240211_125715.jpg

Kroužek mladých hasičů v Okrouhlé byl po několika letech útlumu znovu obnoven 8.2.2002. Od té doby funguje bez přetržky doposud. Za dobu trvání prošlo kroužkem mladých hasičů téměř 100 dětí. Dnes již dospělí členové, kteří byli mezi prvními v kroužku, jsou v řadách vedoucích kroužku, někteří jsou členi zásahové jednotky, a z některých se stali dokonce i profesionální hasiči.

img-20231127-wa0007-1-.jpg

V současné době se o kroužek stará několik vedoucí s platnou odbornou způsobilostí pro tuto pedagogickou činnost. S dětmi pracujeme aktivně téměř celý rok. Máme pravidelné tréningy, které se v zimních měsících konají v kulturním domě, přes léto na závodní dráze, kterou nám pro tento účel zbudovala obec. Co na trénujeme, zúročujeme v soutěžích, ať už okrsku nebo mimo něj s pěknými výsledky. Ze závodů jsme si přivezli za dobu trvání spoustu pohárů a dalších ocenění, které máme vystaveny v hasičské zbrojnici. Ne trénujeme však jen hasičské dovednosti. Hrajeme hry, poznáváme přírodu, zvyšujeme si tělesnou kondici a bavíme se. Snažíme se naučit být jako jeden tým, smysl pro fair-play a užít si společné chvíle.

1000007742.jpg

Z mimosportovních aktivit se pravidelně zapojujeme do soutěže „Požární ochrana očima dětí“, kde děti kreslí obrázky s hasičskou tématikou. Nejlepší obrázky jsme odeslali právě do celostátní soutěže.

img-20231127-wa0001-1-.jpg

Jednou z nových věcí, se kterou se můžeme pochlubit, je péče o nástěnku u obecního úřadu. Tu pravidelně aktualizujeme. O nástěnku se stará vždy jiná trojce dětí. Na zvolené téma je pak nástěnka vyplněna obrázky, ale i preventivními radami pro naše spoluobčany.

Naše sdružení dobrovolných hasičů pořádá každoročně pro mladé hasiče závod v požárním útoku, a to v rámci Memoriálu Bohumila Andrlíka, a branný závod O pohár starosty obce Okrouhlá. Ten od roku 2024 bude koncipován podle nových pravidel, a tedy zaznamená drobnou obměnu v pravidlech oproti předchozím rokům.

Na letní měsíce plánujeme také různé výlety a školní rok chceme zakončit prázdninovým vícedenním soustředěním.

Tak jako každá volnočasová aktivita je pro nás ale finančně náročná. Náklady na tento kroužek v současné době hradí SDH Okrouhlá a obec Okrouhlá. V současné chvíli se snažíme sehnat také sponzory, kteří by nám přispěli na naši činnost.

Rádi do našeho kroužku uvítáme i další nové děti, které mohou nastoupit i v průběhu roku. A nemusí se ničeho bát. Do soutěžení nikoho nenutíme. Mohou prostě s námi trávit volný čas, bavit se, podporovat a fandit těm, co závodit chtějí a především si užít spoustu zábavy se svými kamarády v průběhu celého roku.

img-20231218-wa0012.jpg